torsdag 7 april 2016

Aprils utenatt

Vi fortsätter med årets nyårslöfte, att sova minst en natt ute per månad under hela året. De tre första månadernas största hot var kylan, men den har inte varit några problem. Aprils utmaning blev att hitta en lämplig helg mellan allt annat som är inplanerat på helgerna. Det funkar naturligtvis att sova ute en natt mitt i veckan också men det är ju skönare att ta det ihop med en helg. Lösningen blev att ta aprilnatten redan knappt en vecka efter marsnatten.
Vi började med att logga en geocache. Det visade sig vara det här fina påskpyntade tittskåpet som var slutgömman. Extra roligt då cacheägaren kom ut och pratade med oss när vi signerade loggboken. Det blev en trevlig pratstund innan vi åkte vidare.
Vi hade valt ut vindskyddet vid Säby Västerskogs naturreservat. Säby Västerskog ligger inte långt från Linköping men vi har inte varit där förut. Vindskyddet låg knappt en kilometer från parkeringen.
Det var en skön kväll. Vi lagade maten på stormköket men eldade för mysighetens skull. Vindstilla, sprakande brasa och liggande i sovsäcken med en bok. Inte dumt alls!
På morgonen gick vi en liten extra runda på Urskogsslingan. En extra omväg på 0,6 km, men det var inte vilka 0,6 km som helst.
Det låg fallna träd precis över allt. Vi klev över, kröp under och gick runt. Rundan blev nog betydligt längre av alla omvägar och inte var det så lätt att krypa under med var sin stor ryggsäck. Roligt hade vi i alla fall.
Här hade ingen städat skogen!

Lagom när vi kom till bilen så plingade telefonen och talade om att det kommit ut flera nya geocacher i närheten av där vi var. Det fick bli en FTF-jakt (First-to-find) kring Hallstad Ängar och Klevberget innan vi åkte hem och åt lunch. Så mycket vi hann med och uppleva bara från sen lördag eftermiddag till söndag lunch.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Det låter så himla mysigt när du berättar om era äventyr. Jag blir nästan avundsjuk. :-)

Trillingnöten sa...

Viklket härligt nyårslöfte!!