onsdag 15 juli 2015

Semester med ullgarner

Semestern rullar på. En skön dag på landet med bad, ett besök på Vadstena Ull & Garn-marknad, städning av hela huset, hjälpt dottern att köpa vandringskängor, fixat lite i trädgården, plockat lite vinbär, 2 timmars skogspromenad med geocacher och en del annat. Ganska blandat och bra!

Ull & Garn-marknaden var en liten marknad med 12-15 försäljare. Som det hörs på namnet så såldes mest ull och garn, men även honung, linnetyg och lite annat. En tjej sålde maskinstickade strumpor. Hon visade hur strumporna stickades på en stickmaskin från 1930-talet. Fantastisk mekanisk sak.
Det var en mycket mysig liten marknad ute på landet. Lagom många stånd att orka titta igenom med engagemang. Sedan avslutade vi med fika.
Fick jag med mig något hem då? Ja, det blev lite. Ett par olika ullgarner och en sak som jag inte vet om än. Den lär dyka upp på min födelsedag i augusti, då jag får chansen att prova på en ny teknik.
Av garnerna ska det bli något slags kofta i det blå entrådiga ullgarnet och ett par sockar/tofflor i tvåändsstickning. Får se om jag ska lära mig tvåändsstickning eller om jag ber om stickhjälp. (Hej svärmor!)

Inga kommentarer: