fredag 18 april 2014

Thailand, nästan i alla fall

Idag tog vi bilen till Göteborg, men någonstans på vägen måste vi ha kört fel för vi hamnade i Thailand.
Vi skulle äta lunch på långfredagen. Då är det inte så mycket öppet så vi gick till hörnet där vi varit ett par gånger förut när vi kommit till Göteborg på långfredagen. I det hörnet har det legat en kinarestaurang, men nu var det en thairestaurang. Vi konstaterade att det gick lika bra och gick in.
Väl innanför dörren bara log vi. Leendet höll i sig långt efter att vi lämnat restaurangen för det var den mest makalösa restaurang jag varit på. Innanför dörren stod en folkabuss målad i glada färger och dekorerad med ljusslingor, ombyggd till en bar.
Det var snäckor, bambu, löv och dekorationer över allt. Hela restaurangen var som en sagovärld. Man kröp in i sin hörna med mysiga kuddar att sitta på och lampa som till och med var tillverkad i Thailand. Servitörerna hade thailändska kläder.
Till och med en vanlig fanta var dekorerad med apelsinklyfta, sugrör, paraply och en spret.
Det var mycket tingel-tangel i hela restaurangen. Här syns bambupinnarna som avgränsade sittplatserna och de thailändska lamporna. Det var ett helt makalöst ställe. Jag kan ju tillägga att maten var god också.
Till och med när man gick på toaletten så var det som att sitta mitt ute i den thailändska naturen (tror jag som aldrig varit i Thailand). Fåglarna kvittrade och väggarna var dekorerade med bambu och bilder på elefanter. På bilden syns handfatet högst upp på en trästubbe.

Jag säger bara det, att om ni ska till Göteborg så gör ett besök på Moon Thai Kitchen.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk restaurang! Otroligt vacker!