lördag 26 april 2014

Kajakpremiär för året

Idag blev det äntligen dags att ge sig ut med kajakerna för första gången i år. Vi hade lite annat för oss först, så efter en sen lunch lastade vi upp kajakerna på bilen och gav oss iväg till Brokind. 
 Vid Brokinds badplats finns det en låg kajakbrygga som är utmärkt att starta från. Solen sken och det var näst intill vindstilla när vi gav oss iväg.  Vi paddlade iväg till en badklippa där det skulle finnas en geocache.
 Någon cache hittade vi inte, men det gjorde ingenting. Vi la oss på rygg på klippan och tittade på den blå himlen. Långt där uppe svävade två stora fåglar, troligen havsörnar.
 Härligt att ligga och titta på himlen. Trots att klockan började närma sig kväll så var det fortfarande varmt och skönt.
 Så småningom blev det dags att gå ner till kajakerna igen och paddla tillbaka. Då var det om möjligt ännu mer vindstilla. Träden speglade sig i vattenytan.
Under dagens paddeltur gjorde vi minst två par avundsjuka. Vi paddlade förbi ett äldre par som satt och njöt på sin brygga. De ropade till oss att vi verkligen valt en bra dag att paddla på och så undrade dom om vi kunde byta ett tag.
På hemvägen stannade vi och köpte mat. När vi kom ut till bilen suckade paret som parkerat bredvid oss och tyckte att vi hade så fina kajaker. De var lite nyfikna och undrade en del. De hade just kommit hem från två veckor i Härjedalen med skidåkning så det blev stor kontrast mot kajakpaddling.

Inga kommentarer: