söndag 30 september 2018

Martins egna scouthelg

Allt detta scoutande, och vad har det lett till?

Förhoppningsvis har det lett till friluftsintresserade barn, mer eller mindre för de tre jag har. Denna helgen var i alla fall den yngsta iväg på vandringshajk, utan att jag behövde lyfta ett finger.

Han packade sin packning helt själv innan jag ens kom hem i torsdags kväll. Jag frågade bara så att han inte skulle frysa (mammaplikten!) och då packade han ner ett underställ också. Kan ju vara bra att ha när man ska sova ute i slutet på september.

Lördag morgon skulle han åka buss själv till samlingsplatsen. Vi behövde alltså inte ens skjutsa, i teorin. Sedan missade han bussen! Vi skulle ändå iväg och var nästan klara och det blev ingen större omväg så vi skjutsade till resecentrum och då hann han med bussen han skulle byta till i alla fall. Så vi behövde nästan inte skjutsa.
På eftermiddagen fick jag ett SMS när de var framme vid vindskyddet de skulle sova i. Efter lite kommunicerande fram och tillbaka förstod jag ungefär var de var. Bra att veta var han är över natten! Sedan kom ett SMS mitt på dagen idag att de lagade lunch innan de avslutade. Ytterligare lite senare på eftermiddagen kom han hem för egen maskin. Då packade han dessutom upp ryggsäcken med en gång utan att någon sa något.

Härligt! Både att han har ett gäng kompisar att komma iväg på en sån här utflykt med och att han valde att göra det i stället för att sitta kvar hemma framför datorn. Det känns även så skönt att han fixar det själv och jag kan släppa lite till på kollen, förutom lite mammaplikt ibland.


1 kommentar:

Anonym sa...

En toppenkille ju! /farfar