torsdag 11 maj 2017

Vägarbeten överallt

Det är inte lätt att ta sig till jobbet... och då menar jag inte det där med att det är segt att komma upp ur sängen. Jag menar det där med att cykla till jobbet.

Normalt har jag en bra cykelväg som är väldigt rakt på. Stora delar av min cykelväg är på cykelbanor bredvid en stor väg, en cykelbana på varje sida som oftast används som en cykelbana åt varje håll. Just nu är det fyra eller fem vägbyggen som ska passeras där cykelbanan är avspärrad. Det gäller att planera noga så att man på varje ställe befinner sig på rätt sida av bilvägen, vilket ibland är fel sida mot hur jag brukar cykla. Lättast görs detta genom att planera långt i förväg så att man kan utnyttja cykeltunnel eller andra bra ställen att korsa vägen och slippa korsa vägen där det är mycket trafik.

Som bilförare kan man tycka att det här är detaljer, men som cyklist är det viktigt att få flyt i cyklandet. Det stör och tar tid att behöva vänta på ytterligare ett par vägkorsningar. På vissa av vägbyggena riskerar jag att hamna mitt bland bilarna där det egentligen inte finns plats för cyklister. Cyklisterna förväntas vara på cykelvägen som alltså är avspärrad.

I-landsproblem, jo jag vet!

3 kommentarer:

/nina sa...

Alltså jag vet ju var du jobbar och mitt tips är Storgatan. Jag är där du är sedan i januari och det är så mycket bättre på så många sätt att cykla den. Nästan inga bilar, och inte en massa cyklar dom åker i fel riktning på en yttepyttesmal cykelbana. Just nu får man köra lite annorlunda när man kommer över ån, men det är en bra väg!

Camilla sa...

Jag ska prova Storgatan nu när man ändå är på den sidan Malmslättsvägen. I vanliga fall blir det så avigt att köra över Malmslättsvägen för att komma till Storgatan.
Måste också lista ut hur man bäst cyklar på andra sidan ån för där är ju ytterligare ett stort bygge och vägarbete.
Tack för tipset i alla fall :)

/nina sa...

Kör rakt fram när du korsat ån. På andra sidan Kannan ligger humlegatan, som övergår i Lindengatan. Lugn väg med mycket få bilar!