lördag 29 april 2017

Geocaching i Lidköping

Förra helgen var jag och Mannen på geocachingresa hela helgen. Vi startade på fredagen direkt efter jobbet och började köra mot Västergötland. Från Linköping till Lidköping.

Som geocachare kan man inte åka raka vägen. Det finns hela tiden geocacher som "måste" loggas av olika anledningar. Det kan vara roliga platser, spännande gömmor eller för att så småningom kunna uppfylla challenges. Challenge är en typ av geocacher där man ska ha uppfyllt ett viss uppdrag relaterat till geocaching för att få logga cachen. Vi håller till exempel på med en challenge där man ska logga minst en cache i varje av Sveriges kommuner.
Framåt åtta kom vi i alla fall fram till en cacheträff i ett stenbrott på Kinnekulle. Här hade korvgrillning och cacheprat pågått hela kvällen och många började lämna platsen. Vi hittade i alla fall ett gäng med kända och okända vänner som vi gick en promenad med för att titta på stenbrottet... och logga några cacher. Stenbrottet var vackert i solnedgången. Med den dåliga bilden får ni föreställa er hur vackert det var.
 Efter en lång resa (i timmar räknat) så kom vi fram till hotellet i Lidköping och möttes av vår säng, precis framför Läckö slott. Läcker fondtapet!
 På lördag förmiddag var det olika föreläsningar. Jag lyssnade på en om hur man planerar en geocachingresa (som Mannen höll). Det finns ett smart program för att göra sånt. Efter det lyssnade jag på en som varit på resa till Sydpolen. På Sydpolen finns inte så många geocacher så berättelsen handlade lika mycket om pingviner, för det finns det många där. Jättekul och inspirerande att lyssna på, men jag står nog över just det resmålet.
Efter lunch gav vi oss ut i naturen igen och gick bland annat en promenad på detta vackra gravfält.
 Vi hittade också en mycket klurig cache. På första steget fick vi nytta av de gamla kunskaperna i digitalteknik. Tur att vi mindes ganska bra för just det steget gick lätt. Nästa steg var svårare och det tänker jag inte avslöja mer om.
Sedan var det dags för guidning i hemliga rum på Läckö slott. Även detta var en del av geocachingeventet. Nyfikna cachare guidades runt och fick se en del gamla konstiga prylar. Det på bilden är det gamla urverket till klockan på ett av tornen.
Dagen avslutades med middag tillsammans med vänner från Skåne. Det kan ha blivit lite prat om geocacher...
Söndagen började med en promenad i centrala Lidköping och sedan ett cacheevent vid Vänerns strand. Vid elvatiden började vi köra hemåt. Som vanligt innebär inte "hemåt" den närmsta vägen och absolut inte samma väg som på ditvägen.
Fotot är från ett av stoppen på hemvägen. Det är utsikt över Vättern från kanten av Tiveden. Sverige är fantastiskt vackert på många ställen!

Inga kommentarer: