söndag 25 oktober 2015

Fin hösthelg

Det har varit en fin hösthelg. Vi inledde helgen med en skogspromenad på ett par timmar i fredags direkt efter jobbet. Det gäller att gå lite tidigt och vara snabb om man ska hinna ut en vardag innan det blir mörkt.
Lördag morgon gav vi oss iväg direkt på morgonen mot Omberg, via Vadstena. I Vadstena loggade vi några snabba geocacher. På Omberg tog vi först en promenad åt ena hållet från parkeringen. Det blev en ganska kort runda för sedan var det lunchdags. För att slippa bära maten och köket, som vi bara packat ner slarvigt så lagade vi lunchen precis bredvid parkeringen. Utemat är den bästa maten! Denna gången blev det färsk tortellini blandat med kikärtor, tomater, oliver och ölkorv.
Mätta och belåtna gav vi oss iväg upp på hjässan och en runda åt det hållet. Det blir en del upp och ner men å andra sidan kan man skåda alla vackra höstfärger. Solen hade gått i moln så det var ganska grått, men ändå är det väldigt fint med alla nyanser av gul, orange och brun. Förvånansvärt mycket grönt var det också kvar. Turen avslutades med nybakad äppelpaj hos vänner utanför Ödeshög. Mums!
Idag har vi varit hundvakter åt Joni. Hon fick då följa med ut på promenad på Tinnerö (Ett stort och populärt strövområde i kanten av Linköping). Solen sken och vi hittade fyra geocacher. Joni var inte så bra på att leta. Hon ville mest pussas och gosa när jag böjde mig ner för att leta.

Skönt att ha laddat med lite solljus inför den kommande arbetsveckan.

1 kommentar:

Anna sa...

Omberg är vackert tycker jag och det finns många bra vandringsleder där! Och att laga mat och äta den ute tycker jag är så mysigt.