måndag 23 juli 2012

Fenomenmagasin i Tyskland

I lördags (eller egentligen i söndags morse) avslutade vi vår bilsemester. Lördag förmiddag tillbringade vi på Phaeno Science Center i Wolfsburg utanför Hanover. Vi hade fått tips om det här stället av en annan familj med barn i ungefär samma storlek som våra. Phaeno är ett stort fenomenmagasin där man får pilla och testa allt möjligt. Ett kul ställe för både små, stora och vuxna barn. Alltid lär man sig något nytt och i hur som helst så hade vi väldigt roligt allihop.Det fanns gott om olika kulbanor. Det var både stora och små, avancerade och enkla. De flesta fick man pilla på själv, men denna vevade en guide upp och sedan skötte sig allt självt. Kulorna åkte upp i det stora hjulet och valde sedan något av hålen och rullade ner via diverse avancerade konstruktioner.
Med magneter kan man ha roligt! Här "byggde" man en grej med små magneter mellan två starka magneter.
Det lutande rummet var riktigt lurigt. Det gick inte gå tvärs över. Alla betedde sig som om de var fulla. Här skrattade vi en lång stund.
En kub med speglar runt om och i tak och golv där man kunde gå in. När vi väl gått in blev vi hur många som helst.
Här sitter Henrik och Cissi på var sin sida om smala speglar. Varannan rad är Cissi och varannan rad är Henrik. Lurig bild att titta på!

Efter att ha lekt färdigt körde vi hemåt. Allt flöt på smidigt utan några stopp på autobahn och inga långa båtköer i Puttgarden. Klockan 03.36 rullade vi in hemma samtidigt som det började ljusna.

Inga kommentarer: