Idag har jag ätit årets andra semla. Den första åt jag igår, så nu duggar dom tätt.
Idag började jag dagen med att baka bullarna. Senare på dagen fixade Matin och jag till semlorna till eftermiddagsfikat. Jag gjorde som jag alltid gör och som mamma alltid gjorde hemma, men som förvånade kollegorna på jobbet. Till väldigt nyligen trodde jag att alla gjorde sitt eget inkråm till semlorna. Nu har jag förstått att de flesta lägger dit en bit köpt mandelmassa, men det blir ju inte lika gott.
Så här gör jag:
Jag skär av hatten på bullarna och gröper ut ett litet hål i bullen. Jag blandar sedan bulldegen som jag gröpt ut med mald mandel, strösocker och några droppar ovispad grädde eller mjölk.
Sedan är det bara att lägga i den hemgjorda mandelmassan och vispad grädde. Gott!!
Andra bloggar om: semlor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Japp naturligvis gör man eget innehåll till Semlorna.
Gör som du fast inget extra socker.
Sen gillar jag lite fastare bullar som man äter med varm mjölk. Hetvägg..
Här har vi inte ätit en enda temla.. det är ju inte dags förrän på tisdag.. :))
Provat smaksätta inkråmet med lite citronskal eller kanel? Ger ett trevligt lyft, faktiskt.
Exakt så gör jag också. Godare semlor finns inte. Jag måste nog ta och baka några....:-)
Men det är klart att man måste göra egen gegga inuti semlorna! Fast jag använder färdig mandelmassa som jag river och geggar ihop tillsammans med inkråmet från bullen och en skvätt mjölk, eftersom jag är en sådan sockergris... ;-)
En hård bit mandelmassa: Nej!
Skönt att höra att det är fler som gör ungefär som jag. Jag började undra när diskussionen kom upp på jobbet och alla såg frågande på mig.
Jag håller med dig. Kör med samma recept. Fast i år har det inte blivit några hembakta semlor. Desto fler köpta...
Förra året gjorde jag semlor med rosa grädde och marsipan(eftersom mandelmassan var slut i affären. den rosa grädden har jag ingen ursäkt för). i år visste jag inte ens att det var semmeldag...
Skicka en kommentar