onsdag 9 maj 2018

Trädgårdsaffären saknar cykelparkering

Idag hade jag tänkt preppa inför långhelgen i trädgården. Jag hade tänkt ta bilen till jobbet för att åka direkt till trädgårdsaffären efter arbetsdagen. När jag cyklat halva vägen till jobbet så insåg jag att jag cyklade! Jag glömde alltså att ta bilen och följde i stället de vanliga morgonrutinerna.

Först tänkte jag åka hem och hämta bilen efter jobbet, men efter lite googlande insåg jag att det inte var så långt att cykla dit i stället. Vädret var strålande så det kunde jag inte heller skylla på. Så efter jobbet cyklade jag drygt 20 minuter till trädgårdsaffären. Inte alls långt alltså!

Nästa utmaning var att få med allt hem. I cykelkorgen hade jag dator, jobbväska och en tomatplanta. Tvärs över pakethållaren och cyklekorgen, som alltså hänger bak, la jag påsen med 18 liter jord. Fröpåsarna fick ju också plats i cykelkorgen någonstans. Inga problem alltså! Det är nog inte så många som kommer dit med cykel för det fanns ingen cykelparkering.

Nu har jag sått zuchini och sallad inne och planterat om tomatplantan i större kruka. Rödbetorna kommer åka i jorden under helgen. Tyvärr fanns det inga grönkålsfrön så det får jag väl beställa på nätet och så senare. 

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Jag och barnen har tagit cykeln till en av plantskolorna hyfsat nära oss (8km) av en annan anledning, just för att inte få med oss för mycket hem.

Camilla sa...

Det är en bra anledning att ta cykeln. Det fungerade i går också. Jag funderade på några fler saker, men konstaterade snabbt att det inte var möjligt att få med mer på cykeln.