onsdag 27 september 2017

Kråkeryd till Stora Lund

I söndags gick vi från Kråkeryd till Stora Lund. Hur många kan placera det på en sverigekarta? Men om jag säger att vi sedan åt på Ombergs turisthotell, så är det nog några fler som kan placera ungefär var vi var.
Vi startade alltså i Kråkeryd som ligger några kilometer söder om Ödeshög, precis utmed Vätterns kant. Sedan vandrade vi utmed vättenrkanten norr ut. Utmed vägen letade vi geocacher. Stora delar av vägen gick i skogen och bitvis med utsikt över Vättern. En liten bit gick vi på väg, men sen var vi åter i skogskanten på kanten mot Vättern. Vattnet var några meter längre ner än vi, men det var vacker utsikt ut över sjön.
Vandringen slutade i Stora Lund, där vi hade parkerat en bil. Stora Lund ligger några kilometer söder om Hästholmen som är strax söder om Omberg. Smidigt att vi ihop med vännerna kunde arrangera med två bilar så att vi slapp gå fram och tillbaka. När vi kom dit hade vi gått ungefär 12-13 km. Sedan tog vi bilen till Ombergs turisthotell där vi hade bokat en sen lunch. Det smakade riktigt bra med mat och trevligt att sitta och prata. Tiden flög tydligen iväg för när vi lämnade restaurangen så hade det gått drygt två timmar.
En mycket omväxlande, avkopplande och lyckad dag.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Hej! Har du slutat att skriva? Saknar dina vardagsberättelser.

Camilla sa...

Hej Marianne. Kul att du saknar mig :) Jag har egentligen inte bestämt mig för att sluta skriva. Det bara blev så. Det kändes som att bloggande är på utdöende och att färre och färre läser. Men jag saknar också skrivandet ibland och det är ju roligare att skriva om någon läser. Jag ska prova får jag se om det går att få till några inlägg...