torsdag 17 november 2016

Årets sista (?) kajaktur

Under hösten har det lagts ut nya cacher i flera omgångar på öar i sjön Stora Rengen. Vi har paddlat och loggat dessa vid ett par tillfällen tidigare. För några veckor sedan kom ytterligare en cache, på en annan ö men i samma sjö. Eftersom det varken är båtsäsong eller skridskosäsong så har den där cachen inte loggats av någon än.

Idag visade väderprognosen sol och några plusgrader. Eftersom november är en mörk månad så vill man ju gärna ta vara på den sol som ges. Att gå tidigare från jobbet för att komma ut när det är ljust är ju nästan omöjligt eftersom det blir mörkt så tidigt. Mannen och jag bestämde oss i stället för att göra det galna att paddla på lunchen. Det blir en väldigt lång lunch, men det råkade fungera just idag.
 Vi packade på kajakerna på biltaket i morse. Vid kvart i elva plockades jag upp vid jobbet och vi åkte ut till sjön. Lite förvånade blev vi när det fanns folk, hantverkare, vid gården där vi parkerade. Vi frågade om var vi kunde parkera för att komma nära vattnet och lägga i kajaker. De svarade snällt, men jag undrar vad de egentligen tänkte.
Det var en mycket kort paddling på bara en kilometer till ön. Väl på ön så hittades snart cachen. Sedan satte vi oss i solen och åt en smörgås och drack te. Riktigt mysigt att kunna sitta där och njuta av solen. Det var tillräckligt varmt för att sitta en liten stund men för kallt för att sitta länge.

Vi hoppade i kajakerna, paddlade tillbaka, lastade och åkte tillbaka till jobbet. Sedan jobbade jag eftermiddagen som om ingenting hade hänt. Jag jobbade lite senare på eftermiddagen i stället. Fantastiskt med flextid, även om detta var att töja lite er än vanligt på flextiderna.

Nu är kajakerna instoppade under altanen och kommer nog inte fram förrän i vår, men man vet aldrig....

Inga kommentarer: