onsdag 18 februari 2015

Syfestival

I lördags var jag på syfestivalen. Det var en vän som frågade om jag ville åka dit. Jag såg det mest som en kul utflykt och ett tillfälle att få umgås i lugn och ro. I vanliga fall ses vi oftast över en lunch en vardag och då är ju tiden alltid så begränsad. Vi bestämde att åka buss till Stockholm för att kunna koppla av ordentligt.

Jag har varit på syfestivaler på lite olika platser förut och visste ungefär vad som väntade. Vännen hade inte varit på någon förut och förundrades över allt. Det är häftigt att hamna på ett ställe där alla på något vis är likasinnade. Alla har ungefär samma intresse. Att titta på alla besökares hemstickade tröjor, roliga väskor och andra hemgjorda saker är lika roligt som att gå runt till de olika utställarna.

Vi tittade på symaskiner, handlade tyg, letade garn, nöp i underbara garner, beundrade vackra brodderier och inspirerades av roliga idéer. Timmarna flög iväg och någon workshop hann jag inte med den här gången heller. Nästa gång ska jag nog prioritera lite tid att sitta ner och prova på någon ny teknik.
Det blev några saker som fick följa med hem också. Ett vinrött ylletyg som ska bli en kjol, två viskostyger som ska bli toppar, ett garn som ska bli strumpor och några små knappar som säkert är bra att ha. Dessutom köpte jag några sticktidningar för att få lite mer inspiration.

De senaste dagarna har jag jobbat på med tröjan som jag stickar som snart är färdig. Nu måste jag få den färdig så att jag kan börja med strumporna i det nya garnet.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Jag beundrar verkligen de som gör sånt här! T ex hade jag ingen aning om att en gammal vän till mig, som numera är tandläkare, också syr och gör egna mönster som hobby. Jag ska också nån dag!