onsdag 16 november 2011

Geocaching

Vad är en nörd? När övergår man från att ha ett fritidsintresse till att bli en nörd?

Jag älskar att vara ute i naturen. Detta kan visa sig på många olika sätt. Det kan vara allt ifrån att springa eller promenera i skogen och vandra i fjällen till att paddla kajak eller åka på scouthajk. Det finns ingen annanstans som jag kopplar av lika bra som ute i naturen.

Ett sätt att komma ut är att geocacha. Det är ett jättebra sätt att komma ut både på mindre och större naturupplevelser, antingen själv eller i sällskap med andra. Just nu håller jag på med att ta minst en geocache per dag. Fråga mig inte varför. Det är ju bara dumt att ta det som en tävling när det ska vara avkoppling. Och det är väl delvis därför jag skriver detta inlägget. Jag tror att mitt geocachande håller på att övergå från att vara ett fritidsintresse till att bli en nördsyssla. Jag har nu loggat geocacher 62 dagar i rad. Är det dags att sluta då?

Sen lyssnade jag på detta radioinslaget från i fredags och då blir jag inspirerad igen. Jag är nog ingen riktig geocachingnörd än för jag har inte bilen full med alla de där "bra-att-ha"-prylarna de pratar om, men jag har köpt en snöraka med 6,5 meter teleskopskaft för att nå en geocache. Känns som att jag ligger i riskzonen för att bli nörd i alla fall...

2 kommentarer:

Hans Persson sa...

Det är bara för att vi inte hunnit skaffa alla nö(r)dvändiga prylar än...

Cicki sa...

Jag betvivlar starkt på att det är nördigt att vara ute i naturen.....:-)

Det kanske även är nördigt att sy varje dag och att älska att plocka med tyger....:-)